Downloaden

De multimediakit MUP One is verpakt als een ISO-bestand. Dat betekent dat je het na het downloaden eerst op een DVD-schijf moet branden om MUP One te kunnen gebruiken als Live CD of om op een harde schijf te installeren. Het ISO-bestand is 2GB groot en dus is voor het branden een DVD-schijf nodig. Je kunt MUP One downloaden door hier te klikken.

Na het branden is het zaak om je PC of laptop vanaf de DVD-schijf op te starten. Er verschijnt dan een menu met verschillende keuzemogelijkheden. Het is meestal aan te raden in het menu te kiezen voor de optie Live CD. MUP One wordt dan vanaf de DVD-schijf opgestart zonder dat er iets aan je PC verandert, terwijl je toch de mogelijkheden van de multimediakit kunt bekijken.  

Ben je echt zeker van je zaak dan kun je er voor kiezen MUP One op een harde schijf te installeren, bijvoorbeeld naast een al geïnstalleerd besturingssysteem, zodat je bij het opstarten kunt kiezen voor MUP One of het andere besturingssysteem.

De mediasoftware in MUP One draait op Zorin, een open source besturingssyteem dat wat gebruikersinterface betreft veel lijkt op Windows.

Corrigeren van een startfoutje voor Firefox
In MUP One wordt de webbrowser Firefox gebruikt. Op de taakbalk staat dan ook het bekende Firefox-ikoontje. Jammer genoeg ontdekten we een foutje. Als je dubbelklikt op het ikoontje gebeurt er niets. Gelukkig is dit makkelijk te herstellen. Je kunt dat zelf doen. We hebben een filmpje gemaakt waarop is te zien hoe dat moet gebeuren. Zie hieronder.

 

Uiteraard zijn we benieuwd naar je indrukken van MUP One. Laat het ons weten via deze link.

Comments are closed.